lunes, 16 de mayo de 2011

Diuen que pot ser meravellós

L'esser humà és cobard, sempre vol més i per fer-ho ataca, ataca i ataca, ho fa en grup i utilitza eines perquè ell sol no és prou fort,i no l'hi importen les víctimes, del que no s'adona és que la víctima molt sovint, és ell mateix. De vegades li desitjaria sort en la seva lluita i per fi deixar el planeta tranquil. No sé ben bé què hi fem aquí, diuen que tot a la terra té la seva funció, que és un sistema perfecte, potser vam ser un error?


Sigui com sigui vam ser un error molt elaborat, i amb possibilitat de fer moltes coses: podem pensar en les consequències que tindrà el que hem fet, el que fem i el que farem. Podem recordar els errors que vam cometre i els encerts que vam escollir, d'aquesta manera, hem anat acumulant coneixements i així, avançant. Podem raonar i donar els motius que ens empenyen a actuar, podem jutjar i deicidir quines seran les nostres accions, podem sentir emocions i dolor, tan nostres com dels altres éssers que ens envolten. Però, podem canviar???

Podem deixar de pensar en nosaltres com un ésser superior? podem deixar de tractar la terra com si fós un be al nostre servei i acceptar que en formem part i que no el podem ni el sabem controlar? podem mirar al futur sense que ens avergonyeixi el que estem fent al "nostre" planeta?


Jo crec que sí, perquè l'esser humà és cobard, i quan vegi el perill a prop, ben a prop, davant seu, reaccionarà, encara que només sigui per por, per por a desaparèixer, por a patir i a veure patir als seus fills, encara que només sigui per això,reaccionarem. Tenim eines i capacitat per fer-ho, ara només hem de decidir: quant temps volem esperar?

Double Exposure of Human Eye and Sunset
Photographic Print
by Whitney Sevin
Perdoneu si m'he posat tan pesimista, però si em voleu entendre us recomano que mireu aquests videos, el de Home es preciós, i fa pensar, el  de The Cove és dur, però real.

http://www.youtube.com/user/homeprojectES?blend=1&ob=5#p/a/u/1/SWRHxh6XepM

http://www.youtube.com/watch?v=IHL8ExyxsW8

No hay comentarios:

Publicar un comentario